суббота, 9 августа 2008 г.

Вибір типу будинку і планування ділянки

Вибір типу будинку. Вибір типу житлового будинку значною мірою визначається розміром, конфігурацією і характером земельної ділянки, тому почати проектування удома можна тільки після вступу до володіння ділянкою.

В процесі проектування виходять перш за все з розміру сім'ї, способу її життя і характеру захоплень кожного її члена. Дуже важливо також при складанні проекту враховувати можливі перспективи розвитку сім'ї протягом тривалого часу. Абсолютно недостатньо, наприклад, заглянути тільки на 3 - 5 років вперед. Такий короткочасний прогноз може привести до того, що через 10 років в будинку опиняться зайві невживані приміщення або, навпаки, - їх не вистачатиме. Це особливо істотно при будівництві дерев'яного будинку, термін служби якого складає не менше 35 - 50 років. Тому при виборі типу удома повинні братися до уваги наступні чинники:

розмір сім'ї і вірогідність її зміни з роками;

можливості використання всіх приміщень по основному призначенню залежно від змінних обставин;

можливості реконструкції удома;

загальний термін експлуатації жіліша.

Починаючи проектування удома, задаються в першу чергу такими питаннями:

що є обов'язковим?

що є бажаним (в межах наявних фінансових можливостей)?

від чого можна і потрібно відмовитися і чи трапиться нагода здійснити щось пізніше?

Вибираючи тип удома, потрібно не забувати, що жіліше повинне годитися не тільки для сну, приготування і ухвалення їжі, миття, але і для відпочинку і спілкування членів сім'ї.

В даний час у Фінляндії в основі розрахунку лежить принцип: кожному члену сім'ї по одній житловій кімнаті. При цьому кухня за кімнату не береться.

Продовження...

Комментариев нет: