суббота, 9 августа 2008 г.

Канадський сендвіч

_______________________________

РЕКЛАМА:

ІНВЕСТИЦІЇ
http://serhiymatviyenkoinvest.blogspot.com

______________________________



Поняття "каркасний будинок" у багатьох наших співвітчизників все ще викликає недовірливу усмішку. І абсолютно безпідставно! Спробуємо розвіяти міф про "несерйозність" і непрестижність каркасних будов. Адже більшість малоповерхових будинків у всьому світі зводяться саме за каркасною технологією.

Історія будівництва каркасних будинків налічує більше 300 років. На сьогодні в малоповерховому будівництві каркасний будинок - оптимальний варіант по співвідношенню "ціна-якість". Він швидко зводимо, повністю відповідає сучасним уявленням про енергозбереження, комфорт і вогнезахист.

Проекти перших каркасних будов, зведені на просторах СНД, були позаїмствовани у канадських будівельників, тому їх часто називають "канадськими" або "сендвіч-панельнимі". Стіни каркасного будинку дійсно нагадують сендвіч. "Начинкою" в даному випадку служить ефективний базальтовий утеплювач - мінеральна вата.

БАГАТО ПЕРЕВАГ

Сам каркас удома може виготовлятися з дерев'яного бруса або з металу. Брус екологичнєє, дешевше, легше. Зате металевий каркас довговічніший, але дорожче, іноді виникають труднощі з його обшивкою.

Переваги каркасного будинку з дерев'яного бруса.

Підходить для різних геологічних і кліматичних умов. Може бути зведений на схилі горба або на будь-яких інших нерівних ділянках. Зберігає тепло в північних широтах, захищає від жари - в південних.

Теплий. Такі будинки характеризуються високими теплоізоляційними властивостями конструкції при відносно низькій товщині стін. Утеплювач каркасного будинку - шар мінеральної вати (до 60 см) - по своїх теплозахисних властивостях рівноцінний цегляній кладці двометрової товщини. Завдяки такому утеплювачу, витрати на опалювання в каркасних будинках у декілька разів нижче в порівнянні з цегляними.

Міцний. При дотриманні технологічних процесів обробки деревини і самої збірки конструкції каркасний будинок достатньо готується. Він стійкий до сезонних переміщень фундаменту, володіє високою сейсмоустойчивостью.

Легкий. Для фундаментів каркасних будинків використовують малозаглиблену монолітну плиту або полегшений стрічковий фундамент. Двух-етажний будинок загальною площею 200 м2 важить менше 20 тонн.

Пожароустойчивий. Завдяки особливому просоченню древесни, каркас стійкий до спалаху. Високі характеристики вогнестійкості використовуваних утеплювачів також дозволяють істотно підвищити пожаробезопасность будівель.

Що швидко зводиться. Такі будинки зводяться у будь-який час роки, не вимагають масивних фундаментів, що значно скорочує терміни будівництва. Стіни можуть бути оброблені відразу ж після їх установки.

Недорогий. Відсутність масивного фундаменту при будівництві каркасного будинку - важливий чинник економії засобів. Каркасний будинок недорогий, в порівнянні з будинками, зведеними за традиційними технологіями з аналогічними теплотехнічними характеристиками.

Без усадки. Стіни в каркасному будинку не випробовують навантаження (крівля підтримується каркасною конструкцією), вони можуть бути розташовані як завгодно.

Затишний і практичний. Міжкімнатні перегородки, підлоги і панелі перекриття виготовляють з каркасних панелей з утеплювачем, що створює прекрасну звукоізоляцію. Комунікації проводяться усередині стін. Поверхня стін і кути не потребують окремої підготовки під внутрішню обробку. Зовнішню обробку каркасного будинку можна вибрати по своєму смаку. Це може бути сайдінг, дошка або брус, штукатурка або фарбування.

МАЛО НЕДОЛІКІВ

Каркасний будинок "дихає" гірше, ніж цегляний або дерев'яний, тому в ньому необхідна система вентиляції, а ще краще - система контролю клімату. На жаль, цей пункт витрат збільшує вартість такого житла, проте не складає проблем в підборі устаткування.

матеріал узятий з журналу по будівництву і ремонту "Будуйся!"

Комментариев нет: