пятница, 3 октября 2008 г.

Сучасні драбини

Сучасні будинки, заміські котеджі майже завжди мають різного виду сходів залежно від типу удома, залежно від його інтер'єру. Щоб підібрати для свого житла сходи, потрібно мати деяке уявлення про всіх існуючих типів і види драбин. Головними параметрами, які визначають зовнішність сходів, є матеріал, конструкція і її геометрична форма.

Це може бути гвинтові сходи, сходи з металу або дерев'яні сходи, комбіновані. Виробництво драбин за сучасними технологіями приводить до появи самих незвичайних драбин, наприклад, скляних в поєднанні з неіржавіючою сталлю. Дуже популярні дерев'яні драбини в стилі hi-tech. Виробництво драбин виконується багатьма фірмами з урахуванням побажань замовника.

Драбини можна класифікувати

* за матеріалом виконання (дерев'яні, металеві з різних видів металу, каменя, нержавіючої сталі, з скла, бетону, ковані драбини, з кераміки)
* по конфігурації (маршеві і гвинтові драбини з різними підвидами)
* а також по дизайну і по призначенню.

Дерев'яні драбини - лідери серед драбин, тому що відрізняються надійністю конструкцій. Драбини, виготовлені з дерева, підкреслять інтер'єр заміських котеджів, додадуть затишок інтер'єру готелю. Дерев'яні драбини, незалежно від конструкції сходів, завжди викликатимуть у Вас тільки позитивні емоції. І до того ж достоїнствами натуральної деревини безперечно є висока міцність, стійкість, екологічність і звичайно ж естетичність.

Для сходів підходить тільки деревина твердих порід: з горіха. Дубові сходи будь-якої конструкції, гвинтові вона або маршева, зовні вона розташована або зсередини, можуть мати класичний або суперсучасний вигляд.

Драбини дерев'яні при їх пристрої обов'язково адаптують під приміщення. Дерев'яні сходи при її правильному технологічному рішенні прослужать достатньо довго.

Існують змішані драбини, наприклад, коли металлокаркас обшивається деревом. Візуально такі сходи здаються легкими, хоча сходові огорожі такої конструкції закріплені достатньо жорстко і надійно.

Для гвинтових сходів звичайно використовується конструкційна сталь з різними видами покриттів. Часто використовується неіржавіюча сталь. Дуже сучасно виглядають драбини з скла з поручнями з нержавіючої сталі.

Нержавіюча сталь відрізняється якістю, до того ж вона добре підходить для виготовлення поручнів з прикрасами, які можуть збагатити інтер'єр удома. Неіржавіюча сталь - кращий матеріал для виготовлення поручнів, огорож драбин. Драбини з нержавіючої сталі в стилі хайтек характеризуються чіткими формами без вичурностей, в яких вгадується практичний стиль.

У сучасному світі прогрес в дизайні втілюють саме скло і метал, зокрема нержавіюча сталь. Саме з них здійснюється виробництво найсучасніших драбин.

Виготовлення драбин з металу на прогресивному італійському устаткуванні дає можливість досягти поєднання високої якості і естетики, при яких не видно зварні шви.

Виробництво поручнів, драбин, огорож з неіржавіючої сталі припускає шліфовку, поліровку поверхонь.

Металеві драбини можуть мати що несуть конструкції не тільки з нержавіючої сталі, але і з чорної сталі. Ступені металевих драбин звичайно виготовляють з мінеральних матеріалів (кахлю, скла), деревини, вони можуть бути і комбінованими. Сходові системи з металу легкі, прозорі, елегантні, гармонійно вписуються в будь-який інтер'єр, в стильове і композиційне рішення домашнього інтер'єру.

Металеві сходи мають перевагу порівняно з дерев'яними конструкціями, тому що гарантує довговічність. Вона не заскрипе і не розхитається. Причому металеві драбини необов'язково припускають стиль хайтек. Такі драбини можуть бути спроектовані в класичному дусі з використанням сучасних і традиційних матеріалів і додадуть будинку комфорт, затишок.

За допомогою металу можна різноманітити стиль удома, наприклад, косоури із сталі для сходів, які призначені для байкер-клубу, можуть мати вид іржавих балок, а в класичному будинку їх гармонічнєє закрити деревом, в елітному особняку штучний камінь сходів гармонійно поєднуватиметься з скляним фасадом будівлі.

Для виготовлення ступенів застосовуються дерево, натуральний або штучний камінь, безпечне скло або акрил, керамограніт, ламінат. Ці матеріали гармонійно поєднуються з витонченістю металевої конструкції. Огорожі для драбин можливо кріпити як на металевих стійках (інакше їх називають балясиною), так і на несучому склі. Поручні ж виготовляються з металу, з самих різних твердих порід дерева, в їх виготовленні часто застосовують сучасні синтетичні матеріали, наприклад, полівінілхлорид, Corian, цікаві варіанти використання декоративного каната.

Різні варіанти поєднань неіржавіючої сталі, латунь може додати сучасним сходам неповторну зовнішність.

У сучасній архітектурі є тенденція до лаконізму і функціональності при всій наявній різноманітності конструкцій. Цьому принципу слідують сучасні проектувальники.

Маршеві драбини можуть бути прямими одномаршевими. Вони зручні у використанні і прості конструктивно. Їх недолік - необхідність досить великого простору. До того ж для пристрою таких драбин буде потрібно проміжний майданчик.

Двохмаршеві драбини з поворотом на 90 градусів можуть бути правими і лівими. Найзручніший варіант таких сходів - кутовий. Двохмаршеві драбини, що мають поворот в 180 градусів, мають два марші, які розташовані один до одного прямо протилежний. Залежно від наявного простору поворот створюється за допомогою однієї або двох майданчиків.



Маршеві сходи з неіржавіючої сталі і чорного металу + дерево


Маршеві сходи на одному косоуре

Драбини можуть бути влаштовані на косоурах або на тятивах. У коусорних драбинах несучі балки мають нахил і мають різні форми, що додає їм найрізноманітнішу красу.

Конструкція сходів на больцах дуже сучасна і має в своїй основі принцип штиря, тобто больца. Металеві болти пов'язують ступені з самонесучими поручнями або поручнями, а також з ригелем на стелі і з підставою, з внутрішньої сторони такі драбини кріпляться до стіни. Драбини на больцах можуть мати самі різні форми, зігнуті. Вони універсальні у використанні, легко збираються.

Гвинтові драбини альтернативні маршевим драбинам. З погляду дизайну гвинтові драбини дають можливість розгулювати фантазії. Але спіралевидний підйом таких драбин менш комфортний, чим підйом по маршевих сходах. Гвинтові драбини логічно застосовувати при невеликій висоті або у випадках малого простору приміщення.

Конструктивно гвинтові драбини складаються з центральної несучої колони, на якій послідовно розташовані ланки, які кріпляться за допомогою розпорів больцов.

Гвинтова конструкція легка і економічна, дає можливість виконувати ступені з самих різних матеріалів: дерева, натурального акрилу, каменя і триплексу, ступені можуть бути армованими.


Сходи гвинтова з неіржавіючої сталі полірованої


Сходи гвинтові, ступені - дерево

Сучасні драбини різноманітні відповідно до загальної стильової ідеї удома. Залежно від використовуваних матеріалів сходів можуть мати і самі різні геометричні форми.

По дизайну сходів можуть відповідати самим різним інтерьерним стилям. На зміну класичному стилю прийшов стиль індивідуальний.

По застосуванню класифікуються горищні внутрішні, підвалів, сходів для басейнів, вірьовки, зовнішні, драбини.

Якісні, оригінальні драбини для котеджу є його неодмінним атрибутом, важливим елементом внутрішнього убрання сучасного котеджу. Драбини для котеджу відображають його індивідуальність, є головним акцентом удома. Саме тому драбини - це об'єкт розробок дизайнерів. У сучасному котеджі сходові марші несуть не стільки функціональне навантаження, скільки декоративну.

Комментариев нет: