пятница, 3 октября 2008 г.

Ремонт ванної кімнати

Ремонт ванної кімнати поетапно. Приступаючи до ремонту ванної кімнати, вам належить виконати приблизно наступні етапи роботи:

1. Демонтувати стару ванну, унітаз і раковину;
2. Виламати стіни і стелю стандартної сантехкабіни з азбоцементу;
3. Вивезти будівельне сміття;
4. Провести електротехнічні роботи: встановити нові розетки і вимикачі, зробити окреме введення електроживлення для пральної машини (це особливо актуально для будинків, де немає електроплит);
5. З листів гипсокартона змонтувати стіни нової ванни кімнати і туалету;
6. Замінити і прибрати в стіни труби холодної і гарячої води, труби зливу в каналізацію;
7. Встановити фільтри механічного очищення на ввідних трубах холодної і гарячої води;
8. Встановити нові ванну, раковину, унітаз;
9. Поставити нові змішувачі;
10. Замінити полотенцесушитель;
11. Укласти керамічну плитку на підлогу і стінах;
12. Зробити підвісні стелі з вбудованими або навісними світильниками;
13. Замінити двері у ванній кімнаті і туалеті.

Склавши такий план, можна приступати до його реалізації.

Ремонт у ванній кімнаті: крок за кроком

Як відомо, ламати - не будувати. Сокира, кувалда, пила, небагато рішучості - і стара сантехкабіна, з якої заздалегідь видалені ванна, раковина, унітаз, на очах перетворюється на купу будівельного сміття.

У квартирах, де, як правило, встановлювали стандартні сантехнічні кабіни, паркет приклеювався на цементне стягування бітумною мастикою. І довгі роки лежав на висохлих залишках бітуму, ні до чого не прикріплений. Так от, при демонтажі стіни між кабіною і коридором він може почати розвалюватися. Означає, зіпсований паркет доведеться поміняти. На що? Це вже справа ваша - на новий паркет, плитку, ламінат або інший вид підлогового покриття. Але майте на увазі - це в свою чергу ЀпотягнеЀ за собою інші проблеми: зміна рівня підлоги і, відповідно, додаткові витрати. Хоча, як мені здається, нічого краще за плитку для ванної кімнати поки не придумали.

Ремонт ванної кімнати - стеля. Ламаючи стару кабіну, основний виграш місця ми одержали по висоті. А значить, з'явилася відмінна можливість для пристрою підвісної стелі. Варіантів багато. Можна було б зробити натяжні стелі, підвісні рейкові стелі з пластика або алюмінію, підвісні дзеркальні стелі з вологозахищених дзеркал на спеціальній арматурі або стелі з пластикових стінних панелей, закріплених на обрешетуванні. Вибір за вами.

Ремонт ванної кімнати - укладання плитки. Вибір настінної і підлогової плитки - завдання непросте. Очі буквально розбігаються від різноманітності: полиці і стелажі в магазинах укладені італійською, іспанською, англійською і вітчизняною плиткою. У продажу глянсова, матова і Ѐпід старизнуЀ, поцяткована тріщинами. Питання: яку вибрати?

Плитка на стінах декілька утрудняє монтаж таких аксесуарів, як полички, вішалка для рушників, утримувач туалетного паперу і т.д. Щоб прикріпити їх до стіни, потрібно зробити так. Намітивши центри отворів під гвинти, злегка накерніть плитку в цих місцях загартованим загостреним дюбелем або гострим свердлом (накерніть - намітити отвори для свердлення). Потім обережно просвердлити отвір в плитці. Все інше робиться як завжди. Дзеркала у ванній кімнаті зорово збільшують простір. Можна просто купити готове дзеркало в магазині, а можна встановити дзеркало замість декількох звичайних керамічних плиток (в цьому випадку краще замовити його в майстерні або в салоні дзеркал).

Ремонт ванної кімнати - установка нових дверей. Двері повинні бути такими, щоб через дверний отвір можна було пронести нову ванну і пральну машину.

Ремонт ванної кімнати не тільки утомливий і нескінченний, але він ще і руйнівний. Щоб він украй не підірвав ваш добробут, треба пробувати по можливості економити на всьому, окрім, зрозуміло, якості.

Комментариев нет: