пятница, 3 октября 2008 г.

Ремонт удома: етап за етапом

Ремонт удома, як правило, починають з тієї кімнати, яка розташована далі за всіх від вхідних дверей. Потім роблять ремонт в наступній, такій, що знаходиться ближче до виходу, в кухні, коридорі, передпокої; завершуються роботи ремонтом туалетної і ванної кімнат. У відремонтовані кімнати ви поступово переноситимете речі і звільняти таким чином наступні приміщення. Громіздкі речі, такі, як гардероб, сервант, платтяну шафу або стінку виносити з кімнати не обов'язково. Їх можна зрушити на середину і ретельно накрити великим шматком поліетиленової плівки або щільного паперу. Наперед поклопочіться і про освітлювальні прилади. Люстри краще зняти, не забувши при цьому відключити їх від освітлювальної мережі. В крайньому випадку їх можна закрити поліетиленовою плівкою або папером.

При ремонті удома, можна в гонитві за екстравагантністю зламати всі перегородки, а потім жити і тужити, що не можна усамітнитися, побути наодинці з самим собою. Можна виламати всі двері і перебудувати під арки, а потім шкодувати про скоєне.

Ремонт удома - інтер'єр удома. Вивчіть закони дії кольору на психіку, купивши книгу по інтер'єрах. Інакше може вийде так, що новий колір стін викликає у вас депресію. Про білі стіни варто поговорити окремо, в їх забарвленні теж є свої закони. Чи знаєте ви, що білий ведмідь насправді жовтуватий, кольори топленого молока, а сніжно-білим він здається тільки на сонці? Те ж саме і із стінами. Якщо ви офарбуєте їх в білосніжний колір, кімната здаватиметься сіруватою при денному світлі, а увечері справляти враження операційної. Додайте у водоемульсивну фарбу небагато пігменту кольору охри або теракоти. Стіни стануть того теплого кольору, який французи називають екрю. До речі, з цим кольором набагато краще, ніж з сніжною
білизною, поєднуватимуться дерево, картини і фотографії в рамках.

Ремонт удома: декілька простих рад

Не обов'язково все уміти, досить слідувати інструкціям і дотримувати чистоту. Якщо ви відразу не виноситимете ремонтне сміття, вже на третій день він похоронить вас під собою. Купіть великі пластикові мішки для сміття.

Під час поклейки і фарбувань дуже легко піддатися спокусі закрасити або заклеїти грязь, що накопичилася. Робити цього у жодному випадку не можна. Навіть лінолеум необхідно стелити на ідеально чистому підлогу.

Ремонт удома можна розтягнути на невизначений термін, ризикуючи провести в цьому хаосі залишок своїх днів. Розрахуйте кожну копійку. Ви можете розмахнутися на дорогі матеріали, а на фарбування вікон вам не досить. І відчуття, що ремонт закінчений, не буде. Отже думайте!

Комментариев нет: