пятница, 3 октября 2008 г.

Комплексний ремонт

Комплексний ремонт квартири - це завжди кардинальна ломка, у тому числі і психологічна: для багатьох буває важко зважитися на такий радикальний крок, як повна переробка сімейного гніздечка, яке вони так довго підфарбовували і підлатували. Запросіть бригаду професіоналів, але не забудьте про санкції за самовільне перепланування.

Етапи комплексного ремонту на вторинному ринку

Перший етап комплексного ремонту - повний демонтаж, що перетворює житло на квартиру вільного планування. Зносяться перегородки, знімаються підлоги, стелі до стягування, вся сантехніка, електрика, вікна. Зрозуміло, якщо вас влаштовує якась перегородка, її залишать. Потім наново прокладаються комунікації: опалювання, водопостачання, каналізація, електрика, телефонні і телевізійні кабелі і ін. Створюються нові перегородки

Стіни найчастіше обробляються шпалерами під фарбування, але це залежить від цінового діапазону. Практично завжди роблять підвісну стелю в двух-трех рівнях під фарбування з прихованим освітленням. Багато хто схиляється також до натяжних стель, що набули широкого поширення. На підлогу звичайно кладуть паркетну дошку.

Комплексний ремонт - другий етап. Це приємніші для господаря квартири клопіт - вибір матеріалів і устаткування для остаточної обробки. Можна скористатися послугами дизайнера, який розробить загальну концепцію, зробить підбір колірної гамми і запропонує матеріали. В цілому, ремонт невеликої квартири (близько 100 кв.м) займає більше трьох місяців. Якщо це старий будинок з дерев'яними перекриттями, термін може бути дещо більше.

Комплексний ремонт новобудов

Комплексний ремонт новобудов декілька полегшений тим, що комерційні новобудови здаються взагалі без обробки. Причин на те декілька. Для забудовників чистова обробка - справа дуже морочлива і недостатньо прибуткове в порівнянні з капітальним будівництвом, щоб серйозно ним займатися. Для власника ж дешевше знайти своїх будівельників, до того ж йому буде простіше домовитися про деталі і проконтролювати якість.

Комплексний ремонт - вільне планування

Вільне планування, що стало модним, в реальності виглядає так: мешканець входить в квартиру і бачить, що там нічого немає - ні перегородок, ні дверей, не оброблені поверхні. Є тільки вікна і іноді - електрична розводка. Отже комплексний ремонт зводитися до мінімуму - звести де потрібне (і можна!) перегородки, прокласти всі необхідні комунікації і втілення повний дизайн-проекту всіх приміщень. Втім, менш модне сковане планування виглядає так само з тією лише незначною різницею, що всі стіни вже на місці. Звичайно, раніше нехай навіть убога обробка грала свою соціальну роль, оскільки багато хто не міг собі дозволити масштабний ремонт. А зараз склалася така ситуація, що ті, хто не може сплатити ремонт, не можуть і купити квартиру. Треба додати, що в муніципальному житлі, що одержується очередникамі, обробка все-таки проводиться, і якість її виросла, тим паче, що міські власті стали приділяти цій проблемі велику увагу після численних скарг.

Отже є надія, що у нинішніх новоселів, при комплексному ремонті, не виникне гострого бажання узятися за молоток.

Комментариев нет: